Wat is Alpha – Business?

De Alpha – Business is een laagdrempelige kennismakingscursus over het christelijk geloof. Je praat met andere zakenmensen over de grotere dingen in het leven en onderzoekt of het christelijke geloof de juiste antwoorden kan geven.

Wat houdt het in?

Alpha – Business wordt één keer per week gehouden. De bijeenkomsten beginnen met een ontspannen ontmoeten of een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt een inleiding op het thema. Aansluitend is er gelegenheid om, in kleine groepen, van gedachten te wisselen en vragen te stellen. Daarnaast wordt een weekend (vaak vrijdagavond en zaterdag) georganiseerd, afhankelijk van de wensen van de deelnemers. Het is mogelijk om de eerste keer geheel vrijblijvend te kijken of deze cursus iets voor je is.

Wat komt aan de orde?

In Alpha – Business komen verschillende thema’s die met het christelijk geloof te maken hebben aan de orde.

  • Is er meer?
  • Wie zijn God en Jezus?
  • Hoe leidt God in ons leven?
  • Bidden en Bijbellezen, wat kan ik hiermee?
  • Hoe ga ik om met ziekte, lijden en kwaad?
  • Wat kan ik het beste met de rest van mijn leven doen?

En andere thema’s rondom het christelijk geloof.

Voor wie is de cursus?

Ondernemers en zakenmensen.

Waar wordt de cursus gegeven?

In het menu hiernaast is te zien waar Alpha – Business momenteel draait of binnenkort gaat beginnen. Hier vind je ook de precieze data en locaties.

Materiaal

Het cursusmateriaal is verkrijgbaar via de webshop. Vaak bestelt de cursusleider materiaal voor de hele groep.
Naar de webshop

Van plan de cursus te geven?

Jaarlijks ontmoeten alle Alpha – Business-organisatoren elkaar voor een training. Neem contact op met Wim Kater voor meer informatie. Ook organiseert Alpha een landelijke trainingsdag voor alle varianten van de cursus, aanmelden van hier.

Is er meer? Is er meer dan winst, succes, mijn onderneming en mijn werk? Wat is de zin van het bestaan, is er iets wat groter is dan mezelf, hoe kan ik het leven begrijpen? Mijn zaak, mijn relaties, mijn overtuigingen, God en geloof – alles komt tijdens deze cursus aan bod.