Wat staat bij jou nog niet in bloei?

gieter

Op de jaarvergadering van CBMC ‘regende’ het inspiratie. Bezoekers ontvingen volop handvatten om thuis of in het werk toe te passen. Dat speelde zich af naast de praktische kant die zo’n vergadering met zich meebrengt.

“Leer vanuit je hart te werken”, sprak CBMC-directeur Wim Kater in mei 2019 de aanwezigen toe. Hij riep de zaal dan ook op om binnen hun CBMC teams met elkaar in gesprek te gaan. “Als je het afgelopen jaar niet iets deed wat je geloof zichtbaar maakte, in je werk of in je privéleven, vraag elkaar dan: wat zie je in mijn leven wat nog niet tot bloei is gekomen? “ Het is immers moeilijker om de balk in je eigen oog te zien, dan de splinter in het oog van de ander…

50 minuten werk of 5 minuten met God?

Ook daagde hij de leden uit om de volgende stelling ter harte te nemen. “Vijf minuten in aanwezigheid van God is effectiever dan vijftig minuten hard werken.” Voordat Wim hiermee kwam, prikkelde CBMC-voorzitter Coby Hollander de toehoorders al met Micha 6. “Wees eerlijk, rechtvaardig en trouw. Wees dicht bij jezelf en bij God.”

Trainen en dienstbaar zijn

Wie meer inspiratie zoekt, kreeg de uitnodiging zich aan te melden voor de tweedaagse training Transformational Leadership. Even later vroeg bestuurslid Willem Clements de zaal: “Wat hebben jullie van ons nodig in het kader van dienstbaar leiderschap?” Het antwoord? “Wij hebben niets nodig. Wij willen er voor CBMC zijn. Hoe kunnen wíj helpen?”

Doop met impact

Spreker Jan van Meerveld sloot de avond af met zijn meeslepende geloofservaringen en sleutels om te transformeren. Doel? Meer impact te maken. Diezelfde avond werd er in Twente een volwassene gedoopt, die dankzij de Alpha-Business van CBMC voortaan ook impact wil maken. Hoe symbolisch kan het zijn?